Acne | Onzuivere huid / grove poriën

Puistjes of een vette huid?

Acne of puitjes kan als zeer vervelend worden ervaren. Dit kan op vroege leeftijd of op late leeftijd (nog) steeds hinder vormen.

Diverse oorzaken vormen dit probleem, zoals:

  • huidverzorging
  • hormonale schommelingen
  • voeding
  • leefstijl
  • vitamine tekort
  • medicatie gebruik

 

Wat wij voor je kunnen betekenen:

Uiteraard heeft geen enkel persoon dezelfde huid. Wij adviseren om eerst bij ons langs te komen voor een kennismakingsbehandeling met huidscan. Zo kunnen wij de oorzaak van het probleem achterhalen. Ook kunnen we bij deze huidscan kunnen wij waarnemen waar de verstoppingen zitten en of er eventueel een propionibacterie de huid zit. Op deze manier kunnen wij een doelgerichter product advies geven en onze behandeling afstemmen op onze waarnemingen.

Bij een advies gesprek nemen wij ook door of er eventuele andere oorzaken zijn die je zelf zou kunnen aanpassen o.a. over voeding en leefstijl.

 

Welke behandelingen zijn dan voor jou geschikt?

De meest effectieve methode in onze salon is dan wel de fruitzuurbehandeling;  Acid Treatment met een AHA of (BHA salicyl) fruitzuur. Je moet hierbij denken aan een kuurverband van minimaal circa 6 keer en het daarbij horende product- en leefstijl advies. Deze kuur kan je  het beste in de winter en herfst maanden ondergaan, omdat je huid gevoeliger is voor UV stralen.

Bij acne behandelen wij altijd i.c.m. supplementen en een huid dieet. Het is namelijk van belang dat deze dingen gecombineerd worden voor een goed resultaat.

Heb je een getinte huid? Dan kan je beter voor de Bio Peel kiezen. Deze ontgift de huid van binnenuit, voedt de stamcellen en is het meest veilig i.v.m. de UV stralen.

Als alternatief bieden wij ook een Esse Skin Care behandeling aan. De ingredienten van deze lijn bevat wel 4 verschillenden soorten bacterie stammen. Hierdoor gaat de huid zichzelf op een natuurlijke manier herstellen.

Ook kan je terecht bij ons voor een Acne vergoeding, mits je dit in jouw aanvullende verzekering hebt. Je krijgt dan een factuur mee naar huis, die je zelf kan declareren. Zorg ervoor dat je van te voren informeert bij jouw zorgverzekerking of je een vergoeding krijgt voor een acne behandeling.

 

Bekijk de volgende behandelingen