Acne Therapie

Acne 

 

Acne is een vervelende huidaandoening die vaak voorkomt op jonge leeftijd, zodra de pubertijd begint. Helaas zien we het soms ook op oudere leeftijd. U kunt zich onzeker voelen en het is vaak ook best pijnlijk.

Er is bestaand verschillende soorten acne en bovendien vaak ook nog op verschillende plaatsen van het lichaam.

 

Wat is acne nou precies?

Acne is een onsteking aan de talgklieren. Overal op het lichaam, behalve de handpalmen en voetzolen bevinden zich talgklieren. De talgklier maakt talg aan om het haarzakje soepel te houden. Bovendien mondt een talgklier uit in een haarzakje. Wanneer de uitgang van dit haarzakje verstopt raakt, dan kan dit gaan onsteken. Acne vind je het meeste op het gelaat, de borst en rug. Hier zijn namelijk de talgklieren het grootst.

 

Wat zijn nou eigenlijk de oorzaken van acne?

In de puberteit maakt het lichaam een verhoogde productie van een mannelijk hormoon aan (androgene hormonen). De talgklier gaat hierdoor teveel talg aanmaken. Rondom het haarzakje bevinden zich dan ook teveel ophoping van dode huidcellen. Hierdoor ontstaat er een talgpropje in de talgklier. In deze talgklier bevinden zich de Propioni bacterie , die zich gaat vermeerderen in de talgklier / talgprop en dit gaat onsteken.

Ook stress en erfelijkheid kunnen een rol spelen bij Acne, maar ook medicatie en verkeerde cosmetica, Wij zijn van mening dat Acne ook door verkeerde voeding en tekorten in vitamines een grote rol spelen in vermeerdering van Acne. Dit hangt allemaal met elkaar samen en vormen 1 geheel.

 

Welke vormen van acne zijn er eigenlijk?

  • Acne vulgaris: (de meest voorkomende acne) meestal op jonge leeftijd tot ongeveer 25 jaar. Deze vorm van acne mogen wij in de salon behandelen.
  • Acne conglobata: zeer ernstige acne. Deze vorm van acne mogen wij helaas niet behandelen in de salon.
  • Acne tarda: komt voor bij vrouwen vanaf de leeftij van 30 jaar ongeveer.
  • en nog diverse andere acne die bijvoorbeeld in de liezen en oksels bevinden of door wrijving in het gezicht kunnen ontstaan.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Tijdens een eerste intake bespreken wij de klachten en bekijken wij of wij u kunnen behandelen. Ook geven wij alle informatie mee naar huis en kunt u zelf eventueel bij uw zorgverzekeraar en huisarts een doorverwijzing aan vragen voor eventuele vergoeding (producten worden niet vergoedt).

Wij behandelen in de salon de oorzaak maar ook de symptonen van acne. U krijgt bij een eerste behandeling eerst een huidscan met de Observ en nemen wij een intake gesprek af. Ook werken wij met eventueel een bloedtest (vingerprikje) om eventuele voedselintoleranties te kunnen waarnemen. 

Het is belangrijk dat u ervan bewust bent dat een totale aanpak noodzakelijk is om goed resultaat te kunnen boeken. Denk hierbij aan:

  • aanpassen voeding
  • stress reductie
  • juiste cosmetica
  • eventueel suppletie
  • totale inzet

Wilt u ook uw acne aanpakken? Maak dan een eerste afspraak voor een gratis intake. Dit kunt u super makkelijk doen via onze website.

 

Kosten 1e intake:  gratis

Categorie: Skin Treatment ~ Therapeutisch