MeLine Treatment (pigment)

MeLine behandeling

 

Elke vrouw of man maakt in de huid hyperpigmentatie aan. Bij de een is dit extremer als bij de ander.

MeLine is een zeer effectieve behandelmethode die al na 1 behandeling circa 50% van het pigment laat verdwijnen!

Het is een unieke behandelmethode die geschikt is voor elke huidtype , pigmentsoort of lichaamsdeel. De MeLine methode is klinisch onderzocht en uitgebreid getest.

 

De MeLine behandelingen bestaat uit een kuur van 3 à 4 maanden met 2 onderdelen:

1. Minimaal  4 professionele behandelingen.  Het verschilt per persoon of er nog een extra behandelingen nodig zullen zijn.

2. Verplicht zijn de producten  voor thuis. (Ook bij 1 pigment aanstippen). Zonder deze producten starten wij deze kuur niet , omdat u anders het gewenste resultaat niet kunt behalen.

 

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Iedereen die hyperpigmentatie krijgt in het gezicht, ongeacht wat de reden is, kan dit traject volgen.

Diverse oorzaken zoals medicijngebruik, hormonen , chronische zonneschade etc kunnen allemaal behandeld worden met de MeLine kuur, maar ook het aanstippen van enkel pigmentvlekjes is mogelijk.

MeLine werkt op een natuurlijke manier; het bevat het stofje tranexaminezuur, die zelfs melasma kan aanpakken!

 

Hoe werkt het?

MeLine is een kuur van meerdere behandelingen in combinatie met producten voor thuis. Dit zal in totaal circa 3 a 4 maanden klaar zijn. De combinatie van zeer intensieve ingrediënten en tranexaminezuur maakt deze behandeling zo uniek in de aanpak tegen hyperpigmentatie.

Wij starten de kuur altijd met een intake gesprek en een huidscan om jouw huidconditie goed in kaart te brengen.

De kuur bestaat uit 2 peeling masker behandelingen en 1 of 2 ID microneedling behandeling mét een thuispakket van 4/5 producten. 

De kosten van min. 4 producten zijn : €362. (Dit is nodig om de kuur te ondersteunen)

Wij adviseren om deze kuur uitsluitend in de herfst en de winter te volgen en rekening te houden met eventuele zonvakanties die in deze periode geboekt zijn.

Na de kuur blijft u 2 x per week de nachtcrème gebruiken om het pigment te blijven remmen

**Let op; wil je alleen een pigmentvlek aan laten stippen (MeLine spot behandeling) , dan zal je ter ondersteuning een product voor thuis moeten aanschaffen t.w.v. €69 (om de behandeling te ondersteunen).

 

 

MeLine Treatment 1:  MeLine Peeling masker

We starten met een peeling masker behandeling, huidscan én intake. Na 3 dagen ga je thuis starten met de producten om dit te ondersteunen. De 2 actieve werkstoffen tranexamine acid en retinal hebben een enorm vernietigende werking op het pigment (melanine synthese). Hierbij wordt de aanmaak van pigment direct verstoord & het trysosinase enzym wordt vernietigd en de groei van epidermale cellen wordt versneld.

*Duur: 90 min.

 

MeLine Treatment 2: MeLine ID Microneedling 

Na 3 weken komt u terug voor een ID MeLine microneedling behandeling. Tijdens de microneedling werken wij met een speciaal MeLine ampul. Dit ampul zorgt voor anti oxidatie en heeft een ontstekingsremmende werking.

Hierdoor wordt de aanmaak van pigment verstoord en de bestaande pigment ophopingen worden ook vernietigd.

* Duur: 60 min.

MeLine Treatment 3: MeLine Peeling masker

Deze 3e behandeling wordt hetzelfde uitgevoerd als de 1e behandeling, maar dit keer blijft het masker langer op het gezicht zitten. Door de vorige behandelingen en het gebruik van producten thuis, is deze behandeling nu nog intensiever geworden.

*Duur: 60 min.

 

MeLine Treatment 4: MeLine ID Microneedling

Afhankelijk van de pigment conditie van de huid zal in overleg met de specialiste een eventuele 4e behandeling worden uitgevoerd.

 

Uw huid na de behandeling

Na deze intensieve behandelingen ontstaat er na circa 5 a 7 dagen een schilferende huidreactie. In sommige gevallen kan het zijn dat je huid op de pigment vlekken eerst een beetje donkerder kleurt en er dan langzaam af gaat schilferen.

Je huid is extra gevoelig voor zonlicht in deze dagen en tijdens de kuur. Wij starten daarom ook alleen een kuur in de herfst en winter. Dagelijks zal je ook meerder malen met een SPF30 moeten smeren.

De 4 a 5 thuisproducten bevatten veel anti oxidanten, pigmentremmers, zuren en verhelderende stoffen waar je huid echt even aan zal moeten wennen. Van de microneedling verwachten wij geen verdere bijwerkingen. Eventuele contra indicaties bespreken wij tijdens de intake en of reeds voordat je jouw afspraak inboekt.

Welke resultaten kunt u verwachten?

Je zal na ongeveer een maand al circa 50% vermindering zien van je pigmentvlekken! Ook je gehele huidconditie zal beter zijn. Na 4 maanden is circa 80-90% van het pigment verdwenen.

Echter zal je wel rekening moeten houden dat je minimaal 2 maal per week het nacht product zal moeten blijven gebruiken, ter onderhoud. Indien nodig, kan na 8 maanden MeLine weer worden herhaald. Wij raden je aan om minimaal circa 3 maanden je huid te laten rusten, voordat je een andere peeling of laser behandeling wilt ondergaan (ter voorkoming van het opwekken van pigment).

 

Contra Indicaties:

  • jeukende plekjes of schilferende plekjes/ blaasjes/  of wondjes
  • zomer of lente maanden
  • recent bezoek zonnebank (moet 2 weken tussen zitten)
  • gebruik van Roaccutane
  • medicatie gebruik
  • recent ondergaan van lasertherapie/ microdermabrasie/ coagulatie/ chemische peeling ( moet 4 weken tussen zitten )
  • fillers of botox ( moet 2 weken tussen zitten na het zetten van de filler )
  • Hydro-cortisonen ( 2 weken voor behandeling stoppen )
  • loopt u bij een arts? Vraag uw arts om toestemming

Categorie: Skin Treatment ~ Therapeutisch

 

Spot Treatment

 

MeLine kuur

pigmentbehandeling heiloo

MeLine spot behandeling